Sari la conținut

TheDrop.

Retired Team Members
 • Număr conținut

  36
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  1

TheDrop. a câștigat ziua ultima dată pe Aprilie 11 2019

TheDrop. a avut cel mai apreciat conținut!

Reputație Comunitate

1 Neutral

1 Urmăritor

Despre TheDrop.

 • Rang
  > fost global moderator
 • Dată Naștere August 26

Vizitatori Recenți Profil

472 citiri profil

Stare

 • Vesel
 • Se simte Vesel
 1. Samsung Galaxy S10 va avea un ecran fenomenal Seria de gadgeturi Samsung Galaxy S10 se anunță a fi una spectaculoasă și va include câte un gadget interesant pentru fiecare posibil client. La fel ca în ultimii ani, iminenta lansare a unui smartphone de top a ajuns să fie însoțită de un val de speculații și zvonuri. Producătorii au devenit din ce în ce mai incapabili în a ține un secret, iar detalii precum cele de mai jos au mari șanse să se dovedească a fi adevărate. Conform unei surse, avem noi detalii referitoare la Samsung Galaxy S10 E, Samsung Galaxy S10 și Galaxy S10 Plus. Pentru că există niște prototipuri funcționale undeva și cineva a avut ocazia să se joace cu ele, aflăm că va fi vorba de trei terminale de top construite în jurul unui ecran premium Super AMOLED cu suport pentru procesarea imaginilor pe 10 biți de culoare. Standardul cu pricina este același folosit de conținutul HDR de pe Netflix și YouTube. Ca referință, aceleași particularități de panou există și în cazul Galaxy S9 și Note 9, deci va fi interesant de analizat modul în care vom vorbi de un upgrade vizual. Camera frontală ascunsă într-o perforație în ecran este de 10 megapixeli cu stabilizare optică de imagine, dual pixel autofocus și posibilitatea capturării de clipuri video în 4K. O a doua cameră frontală pe Samsung Galaxy S10 Plus va facilita realizarea fotografiilor de tip portret. În mod previzibil, senzorul de amprentă ascuns în ecran în cazul Samsung Galaxy S10 și S10 Plus va fi semnificativ mai rapid decât cele pe care le avem deja prezente pe o varietate de aparate. În schimb, contrar altor zvonuri anterioare, se pare că nu va ocupa o treime din ecran, ci o suprafață restrânsă. Fără a avea butoane capacitive la bază, terminalele de top vor putea fi în continuare trezite din standby printr-un tap pe ecran sau o apăsare pe senzorul de amprentă din spatele panoului. La capitolul particularități care vor face diferența, Samsung Galaxy S10 Plus va folosi o baterie de 4100 mAh și va suporta încărcare wireless reversibilă. Clipurile în format super slow motion vor crește de la 0,2 – 0,4 secunde până la 0,4 – 0,8 secunde. Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10 Plus vor fi disponibile pe alb, negru, turcoaz și albastru, în funcție de piață. Galaxy S10e va fi disponibil într-o versiune exclusivă de un galben agresiv. Finisajul pare a fi metalizat în cazul tuturor variantelor de culoare.
 2. Triout, amenințarea informatică folosită pentru spionaj, descoperită de Bitdefender în 2018, revine mascată într-o aplicație gratuită foarte populară. Dacă prima dată Triout a venit livrată printr-o aplicație cu conținut pentru adulți, ea reapare acum într-o aplicație populară de VPN pentru Android. La fel ca versiunea precedentă, Triout poate trimite atacatorului toate informațiile din telefonul mobil al victimei, inclusiv apeluri telefonice, mesaje, fotografii, videoclipuri și coordonate GPS, ceea ce o transformă într-un instrument ideal pentru spionaj. Aplicația infectată se numește Psiphon și poate fi folosită pentru accesarea unor pagini de internet cenzurate sau blocate. Acesta a fost descărcată din Play Store de 50 milioane de ori și are peste un milion de evaluări, majoritatea pozitive. După ce aplicația este descărcată, Triout se instalează automat pe telefonul utilizatorului, de unde transmite toate informațiile către serverul de comandă și control al atacatorului, fără ca victima să știe de existența sa. Pe lângă Triout, aplicația compromisă mai include și trei componente de adware – Google Ads, Inmobi Ads și Mopub Ads, menite să genereze venituri suplimentare atacatorilor. În mod ironic, deși aplicația este promovată drept un instrument menit să asigure confidențialitatea în timpul navigării pe internet, aceasta face exact opusul, prin integrarea acestui spyware în componența sa. „Expansiunea dispozitivelor cu Android a crescut interesul atacatorilor de a dezvolta noi modele de amenințări informatice. Prezența acestor terminale în viețile noastre, nivelul de informații la care au acces și senzorii cu care sunt echipate le transformă în instrumentul perfect de spionaj. Deși amenințarea Triout nu a suferit schimbări ale funcționalităților, faptul că atacatorii o integrează din nou în aplicații populare arată că incidente similare vor apărea și în viitor. Triout poate fi vectorul ideal de spionaj pentru ținte cheie”, a explicat Liviu Arsene, specialist în securitate informatică la Bitdefender. Aplicația infectată a fost activă în perioada mai – decembrie 2018 și a fost distribuită prin magazine neoficiale. Atât aplicația compromisă, cât și cea legitimă arată și se comportă identic. Asta arată că atacatorii urmăreau includerea instrumentului de spionaj în aplicație cu scopul clar de a nu trezi suspiciuni victimei. Bitdefender recomandă utilizatorilor să descarce aplicații numai din magazine oficiale, să folosească o soluție de securitate performantă pe fiecare dispozitiv și să actualizeze mereu sistemul de operare la cea mai recentă versiune.
 3. Senzorii de amprentă ai telefoanelor sunt destul de siguri, însă în viitor, această metodă de autentificare ar putea fi păcălită de inteligența artificială. Parolele complicate nu sunt neapărat cel mai bun ajutor pentru securitate. Pe de-o parte, ne e destul de greu să creăm parole dificile, iar pe de altă parte, e și mai greu să le reținem fără să fie nevoie să le salvăm undeva. Codurile PIN sau modelele de deblocare de pe telefoane sunt și mai nesigure. Problemele astea s-au rezolvat cu ajutorul autentificării biometrice, mai ales în forma senzorilor de amprentă. Cercetătorii de la New York University și Michigan State University, însă, au dubii cu privire la securitatea acestei tehnologii. ”Senzorii de amprentă sunt, în continuare, un element de securitate puternic, dar majoritatea sistemelor nu verifică dacă amprenta vine de la o persoană reală, sau dacă e vorba de o replică”, spune Phillip Bontrager, autor principal al studiului. Problema o reprezintă modul de funcționare al senzorilor de acest fel. În loc să folosească o amprentă completă, majoritatea senzorilor folosesc amprente parțiale pentru a confirma identitatea. Multe dispozitive îți permit să salvezi mai multe amprente, iar o potrivire parțială pentru acestea este suficientă pentru a confirma identitatea. Cercetătorii au folosit aceste cunoștințe pentru a crea un algoritm de învățare automatizată care generează amprente sintetice. Acestea pot fi folosite prin colectarea de imagini de amprente stocate în sisteme accesibile. Dacă asta se întâmplă, cercetătorii sugerează că poate urma un atac de tipul brute force, prin care se testează toate amprentele din sistem până ce una deblochează ceea ce trebuie deblocat. Momentan, sistemul nu a fost folosit pe dispozitive reale, fiind pur ipotetic. Totuși, cercetarea ar putea fi continuată, cu rezultate ceva mai revelatoare despre securitatea senzorilor de amprentă.
 4. Ai avut un accident cu mașina? Faci poză la automobil apoi o trimiți companiei de asigurări. Un robot analizează fotografia trimisă apoi îți pune întrebări pentru a stabili procedura. Acesta este un exemplu al utilizării inteligenței artificiale și, implicit, al machine learning în prezent. În ultimii ani s-au făcut progrese semnicative în domeniul inteligenței artificiale și machine learning, iar acum tehnologia a ajuns în stadiul în care poate executa anumite sarcini pe care, până nu demult, doar oamenii le puteau face. Marea diferență dintre oameni și roboți era că oamenii pot recunoaște instictual o floare într-o imagine pe când roboți nu puteau face asta. Totuși, acum un robot, sau un sistem de inteligență artificială, poate identifica florile în imagini cu o acuratețe aproape la fel de mare ca a unui om, dar mult mai repede. Ce este machine learning și de ce ar trebui să știi ce face? Un robot poate face asta datorită progresului tehnologiei și descoperirilor din domeniul machine learning. Ce este machine learning și de ce ar trebui să ști ce face? Pe scurt, machine learning este o sub-divizie a inteligenței artificiale, un proces prin care un computer învață cum să facă predicții analizând date. Această prediciție ar putea fi identificarea unui măr într-o fotografie cu mai multe fructe, identificarea unei persoane care tranversează, ar putea fi identificarea unui mail ca fiind spam sau recunoașterea vocii unei persoane pentru a genera subtitrări. Diferența cheie aici față de un sistem tradițional este că omul nu i-a scris un cod prin care să facă diferența dintre un măr și o portocală, ci sistemul a fost alimentat cu exemple de cum arată un măr și cum arată o portocală apoi poate decide singur care este ce. Perfecționând tehnologia și cu ajutorul progresului tehnologic, mașinile autonome pot deveni realitate. Revenind la exemplul de la început ce a fost dat de Mark Raben, Chief Technology Officer (CTO) al SAP MEE, robotul companiei de asigurări este un chatbot care este capabil să analizeze fotografiile cu mașinile stricate și să decidă care ar fi fost cauza stricăciunii. Apoi poate trimite sugestia către un om pentru a confirma. Să îți mai dau un exemplu de inteligență artificială aplicată: un chatbot într-un magazin de bijuterii. După ce te loghezi în contul magazinul ești întrebat ce dorești, apoi tu poți să scrii că vrei să-i faci cuiva un cadou și ți se cere un buget. După ce îi spui cât ești dispus să plătești îți apare o listă cu categoriile de bijuterii care sunt pe site. Alegi categoria de cercei apoi ți se afișează o serie de cercei în bugetul specificat de tine. Poate bugetul nu contează pentru tine și știi că vrei un produs care arată într-un mod anume. Poți încărca o fotografie cu un produs apoi sistemul de machine learning analizează fotografia și ți se dă înapoi o listă cu produse de pe site care seamănă cu ceea ce ai trimis tu. „Tehnologia este reală, este disponibilă chiar acum. Poți folosi aceste tehnologii în combinație cu platforma noastră sau îți poți crea propria aplicație. De exemplu, recunoașterea imaginilor o poți integra într-un alt serviciu pe care-l ai”, spune Mark Raben. SAP a arătat în mai 2017 că este interesată să ofere mai mult decât ERP și să utilizeze tehnologii noi precum inteligența artificială, machine learning și blockchainpentru a oferi noi servicii de analiză și predicție pentru companii. Atunci compania a prezentat SAP Leonardo, sub umbrela căruia se află tehnologiile noi. Astfel, compania germană a dezvoltat soluții și programe pe care le poate livra companiilor și startup-urilor. „Să ai acces la informațiile corecte este mai important ca niciodată pentru a lua deciziile potrivite. Competiția devine din ce în ce mai mare pentru că afacerile nu mai sunt limitate de granițe”, susține David Williams, Product Marketing, SAP Planning & Analytics. El consideră că afacerile moderne nu mai pot fi conduse pe baza documentelor Excel și că este nevoie tehnologie ca să analizeze și să vadă ce faci bine și ce nu, dar și să-ți sugereze măsuri pentru a îndrepta situația. „Inteligența artificială trebuie să fie ca un sistem de navigație care să-ți arate cum să ajungi din punctul A în punctul B,fără să ai tu cunoștiințe despre coordonatele GPS și așa mai departe”, completează el. Mai interesant este că astfel de tehnologii nu sunt destinate doar companiilor mari cu resurse uriașe, ci și companiile mici și medii le pot folosi, mă asigură reprezentanții SAP. „În jur de 80% din clienții noștrii sunt reprezentanți de companii mici și mijlocii. Utilizând tehnologii de inteligență artificială jucătorii mici pot concura cu marile companii care au multe resurse și mulți angajați. În anii 90 erau nevoie de investiții mari în tehnologie, în servere, acum poți face asta în cloud, iar o echipă mică poate duce afacerea pe mai multe piețe folosind tehnologia” este de părere Markus Noga, Head of SAP Leonardo Machine Learning. Ar trebui să-ți fie frică de roboții care „fură” slujbele? Björn Goerke, Chief Technology Officer and President, SAP Cloud Platform, SAP SE, a anunțat pe scenă la SAP TechEd că au introdus și Robotic Process Automation (RPA) în portofoliu și astfel vor putea oferi clienților săi puterea de a-și automatiza procesele. RPA este tehnologia în care românii de la UiPath s-au specializat și un mod în care companiile pot pune roboții să facă sarcini repetitive și dispuse erorilor. Recent, Banca Transilvania a implementat procese de RPA în cadrul băncii, iar astfel robotul ar putea executa o sarcină care unui om îi lua 10 minute în doar 12 secunde. Întrebat dacă nu cumva astfel de roboți riscă să inlocuiască oamenii, Markus Noga susține că rata de apariție a noilor slujbe va fi mai mare decât rata de dispariție acestora. „Tehnologia schimbă societatea, asta este adevărat, dar se vor crea mai multe slujbe bine plătite decât înainte. De exemplu, cine ar fi crezut în urmă cu 20 de ani că meseria de influencer sau cea de web design va fi atât de importantă acum”. Nici Mark Raben nu este îngrijorat de dispariția joburilor. „Dificultatea este că nu putem prezice ce fel de joburi tehnologia va crea. Acum sunt foarte multe slujbe pe care tatăl meu nu le-ar înțelege”. Inevitabil, de multe ori când cineva menționează inteligența artificială te gândești la celebrele filme ca „Blade Runner”, „2001: A Space Odyssey” sau „Her”, filme science-fiction unde inteligența artificială a devenit aproape impercetibilă față de om. De aceea, de multe ori când se vorbește despre inteligență artificială astăzi și despre utilizările sale acestea pălesc în comparație cu cele din cultura pop. „Utilizarea inteligenței artificiale în prezent este cu precădere nișată, pentru rezolvarea unor anumite probleme. Nu avem încă un sistem de inteligență artificială generală precum vedem în filme și nici nu cred că vom vedea asta prea curând. Viziunea mea asupra viitorului este a conlucrării omului alături de roboți. Oamenii fac foarte bine anumite lucruri, iar roboții fac alte lucruri mai bine ca noi”, consideră Markus Noga.
 5. Dacă ai o afinitate pentru gaming pe mobile și te gândeai să faci o investiție pe termen lung pentru sesiuni intense de Fortnite, cel mai recent ZTE Nubia vine la pachet cu 10GB RAM. Au trecut anii de când gamerii pe smartphone se rezumau la Angry Birds și Candy Crush. La ora actuală, când vorbim de gaming în deplasare, de cele mai multe ori facem referire titluri elaborate precum Fortnite sau PUBG. Acestea sunt mai pretențioase ca niciodată pe partea de hardware, dar și performanța smartphone-urilor a explodat în ultimul an. Smartphone-urile promovate ca fiind pentru gaming ambiționează producătorii să inclusă specificații absurde într-un pachet de dimensiuni compacte. În urmă cu aproximativ o lună, discutam despre primul telefon din lume cu 10GB RAM. La momentul respectiv, era vorba de Xiaomi: Black Shark Helo. Acum, a venit rândul altor chinezi să iasă la interval cu un gadget similar din punctul de vedere al dotărilor. Prin intermediul brandului independent Nubia, cei de la ZTE au lansat Red Magic Mars. Terminalul ilustrat în imaginea de mai sus este construit în jurul unui Snapdragon 845 și până la 10GB RAM. Din prisma designului, nu este foarte diferit de primul Red Magic lansat în luna aprilie a acestui an, dar înlocuire SoC-ului Snapdragon 835 cu 845 se va reflecta cu siguranță într-un salt de performanță. Ajută și faptul că a fost sporită cantitatea de memorie RAM. Noul terminal se ascunde în spatele unui panou LCD de 6 inci cu o rezoluție nativă de 2160 x 1080 de pixeli. Are un sistem de răcire intitulat ”vapor cooling system” și un mecanism de vibrații de tip rumble generat de un motor capabil. O bandă de leduri RGB reacționează la acțiunea de pe ecran. Butoanele capacitive de control din poziția triggerelor amplifică experiența în jocurile compatibile și te aduc mai aproape de ceea ce simți în cazul unei console dedicate. Are difuzoare stereo, un acumulator de 3800 mAh și include un sistem de schimbare în timp real a vocii, dacă vrei să-ți schimbi un pic personalitatea când vorbești cu prietenii virtuali. Camera principală este de 16 megapixeli, iar cea frontală are 8 megapixeli. Noul Nubia Red Magic Mars este momentan disponibil doar în China la un preț care începe de 390 de dolari pentru o configurație cu 6GB RAM și 64GB memorie internă. Upgrade-ul la 8GB RAM și 128GB de spațiu se reflectă într-un salt până la 460 de dolari, iar modelul de top are 10GB RAM și 256GB pentru 575 de dolari.
 6. Unde seismice misterioase au lovit Pământul luna acesta și oamenii de știință nu știu ce sunt. În dimineața zilei de 11 noiembrie au fost detectate valuri seismice ciudate la 24 de kilometri de coasta Mayotte, o insulă franceză aflată în Oceanul Indian, între Mozambic și Madagascar. Undele au călătorit spre Africa, apoi peste ocean în Spania, Chile, Noua Zeelandă, Canada și chiar până la insulele Hawaii. Undele ciudate s-au manifestat timp de 20 de minute, dar nu au fost simțite de oameni, potrivit National Geographic. Nu au fost raporate daune. Se pare că evenimentul a fost observat pentru prima oară de către un utilizator pe Twitter care a distribuit o imagine menționând că este cel mai neobișnuit semnal seismic. De unde au apărut aceste unde? Pe internet au apărut multe teorii de la erupții vulcanice subacvatice la mișcări ale plăcilor tectonice până la meteoriți. „Evenimentul este cel mai probabil unul vulcanic deoarece este știut că în aceea zonă există mai mulți vulcani”, spune Anthony Lomax, seismolog independent. Un cutremur tipic declanșează două tipuri de unde la frecvențe înalte. Primele unde sunt așa numte undele P, ce călătoresc longitudinal prin rocă și lichid și câteodată sunt simțite și de oameni. Undele secundare, undele S, pot fi de asemenea simțite, dar nu pot călători prin lichid și tind să zguduie pământul. Ceea ce face ca undele din 11 noiembrie să fie ciudate este semnalul lung și monocrom. „Cele mai multe seismometre din lume au detecat un semnal lung pe o perioadă de 17 secunde, fără undele tipice P și S”, a remarcat Lomax Până acum nimic nu a fost conectat de acest eveniment. Mayotte face parte din arhipelagul Comore și toate insulele sunt de origine vulcanică. Insula are chiar doi vulcani care au rămas lantenți pentru mai mult de 4.000 de ani. Cu toate acestea, National Geographic a remarcat că sute de trepidații în Mayotte din mai 2017 până în prezent.
 7. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, are planuri mari cu sistemul de sănătate. Acesta a oferit indicii că își dorește să se implice în acest domeniu la sfârșitul anului 2016. De atunci și până acum, Bezos a dezvoltat un laborator de sănătate și a cumpărat o companie online farmaceutică. Mai nou, Amazon a început să vândă software-uri care analizează istoricul medical al oamenilor pentru doctorii și spitalele acestora. În Statele Unite ale Americii, oamenii pot să își acceseze online istoricul medical de ani de zile, așa că poate mișcarea Amazon nu pare să aibă foarte mult sens. Cu toate astea, planul lui Bezos aduce câteva bonusuri – spre exemplu, va fi mai ușor ca oamenii să caute informații cheie, lucru care va salva timp și bani. De asemenea, software-ul lui Bezos poate transcrie notițele scrise de doctori (inclusiv termenii de jargon și abrevierile), astfel scutindu-i pe doctori de efortul de a tasta manual propriile lor notițe. Dacă ți se pare că doctorii scriu urât, poate te consolează să știi că și inteligența artificială crede acest lucru. Software-ul Amazon s-a descurcat la fel de bine și, pe alocuri, chiar mai bine decât alte programe în a descifra notițele doctorilor. „Suntem capabili să ne uităm complet și automat în limbajul medical și să identificăm detaliile pacienților cu acuratețe mare”, a explicat managerul deneral de inteligență artificială de la Amazon Web Services, Matt Wood. Datele pacienților procesate de Amazon sunt supuse regulilor stricte ale Health Insurance Portability and Accountability Act. Astfel, istoricul medical al oamenilor poate fi accesat doar cu ajutorul unei parole specifice de autorizație. Inteligența artificială de la Amazon nu este o noutate însă. În 2015, Spitalul Mount Sinai din New York a creat algoritmul Deep Patient, menit să proceseze istoricul medical al pacienților și chiar să le prezică posibilele afecțiuni și boli. Inteligențele artificiale se pricep de minune la procesarea unui volum mare de date, problema care rămâne este natura intimă a informațiilor medicale. Bezos este însă încrezător că software-ul Amazon va avea succes.
 8. Centenarul Marii Uniri este sărbătorit și de Google. Gigantul online face o surpriză frumoasă românilor cu un doodle special. Ce reprezintă însă conceptul grafic creat pentru Centenarul Marii Uniri. „O zi națională fericită, România!”, transmite Google în pagina dedicată doodle-ului creat pentru Centenarul Marii Uniri. Google adaugă și câteva date evenimentului, cum ar fi că, în 1918, 100.000 de români s-au adunat la Alba Iulia când a fost declarată unirea provinciilor. În ziua de sărbătoare pentru Centenarul Marii Uniri, Google a creat un doodle dinamic în care drapelul României flutură între numele companiei și cifra 100. Pe fundal pot fi văzuți munții Carpați. Spre deosebire de alți ani, compania nu a creat ceva ultra artistic.
 9. În lumea asta există iPhone Xr. E un telefon mai ieftin de la Apple, dar nu rețin acel „ieftin” drept o dovadă că-i chilipir. Nu e. Și atunci te întrebi: ce e, de fapt? iPhone Xr a fost lansat ca o puncte între iPhone Xs și iPhone 8 din 2017. Are ecran clasic, IPS LCD, dar acum e mai alungit. Are crestătură în partea de sus. Are margini groase și e disponibil într-o mulțime de culori. Și da, are un hardware bun. Specificații iPhone Xr: ecran de 6,1 inci IPS LCD cu o rezoluție ciudată (1.792 x 828 pixeli), 3 GB de memorie RAM și 64, 128 sau 256 GB spațiu de stocare. Procesorul este A12 Bionic ca pe orice alt model Apple din 2018. Are și o cameră foto: 12 megapixeli cu f/1.8, iar pe față e una de 7 MP f/2.2. Bateria este de 2.942 mAh, iar telefonul poate fi încărcat și wireless. Preț: 4.100 de lei la iStyle. iPhone Xr – cinci motive pentru care ai vrea așa ceva Ecranul. Da, e un LCD, da, are rezoluție mică, dar este un LCD de calitate (ca pe celelalte telefoane iPhone din trecut) și își face treaba foarte bine pe videouri, jocuri și orice altceva ai mai vrea. De fapt, ca să vezi mai clar diferența, poți să vizionezi clipul în care a fost testat alături de un Android Full HD. Sigur, pierde orice întrecere cu un OLED, dar era de așteptat. Hardware. Are RAM cam cât i-ar trebui sistemului de operare și are cel mai performant procesor pe care îl are Apple la dispoziție. Practic, la interior, este ca un Xs și mai bun decât orice telefon Apple din 2017. Funcționează pe măsură. Da, are și Face ID, practic cea mai utilă metodă de deblocare a telefonului. Design. Aici e notabilă doar gama destul de mare de nuanțe în care îl poți cumpăra. Nu mai trebuie să aștepți, versiunea roșie e deja disponibilă și e una care iese în evidență. Camera foto. Avantajul lui iPhone Xr aici nu-i față de alte telefoane Apple, ci e la capitolul „își face treaba”. Practic, folosește senzorul clasic de pe iPhone Xs. Are și un mod pentru portrete, dar funcționează doar pe fețe de oameni. Nu are a doua cameră care să calculeze adâncimea pentru defocalizarea fundalului, ca pe celelalte telefoane cu două camere, așa că face totul software, ca Google. Dar performanța e excelentă, dacă n-ai nevoie de zoom. Autonomie. Dat fiind că are un ecran LCD, autonomia e mai bună. Bateria e mare (după standardele Apple) și nici nu mai are consumatori de tipul 3D Touch. Și se încarcă wireless. iPhone Xr – cinci motive pentru care-i dezamăgitor Ecranul. Da, știu, am zis că-i bun. Și da, la nivel hardware e bun, dar sunt unele aplicații care apar un pic blurate. Da, vezi pixeli, pentru că rezoluția nu-i prea mare. O rezoluție Full HD ar fi dus acest telefon aproape de iPhone Xs, dar atât a dat Apple. Poate că aplicațiile vor fi optimizate în timp, poate nu, dar dacă ești pretențios și vrei imagini cât se poate de clare, unele aplicații te vor dezamăgi. Iar asta fără să compari cu vreun telefon OLED. Marginile. Din cauză că e un ecran LCD, marginile sunt mari. Dar sunt acolo ca să „găzduiască” hardware-ul pentru iluminare. Sunt însă mari și vezi asta din prima clipă și nu mai uiți. Dacă nu te încurcă, ecranul e la fel de curbat ca pe modelele premium. Camera foto. Nemulțumirea mea aici e că Apple s-a zgârcit. Da, nu e alt mod de-a o spune: s-a zgârcit. N-a pus încă o cameră ca să ai opțiunile de pe Xs, ci a preferat un singur senzor. Sigur, a făcut asta tocmai pentru ca oamenii să nu prefere iPhone Xr în dauna altora, dar tot e o alegere criticabilă. Sens. Bine, ce sens are iPhone Xr? Da, e mai ieftin decât celelalte modele din 2018, dar nu cu mult. E în concurență cu iPhone X (care nu se mai fabrică, dar încă mai e pe stoc). E mai mare, cam cât un Plus, dar îi lipsește a doua cameră. Rezistă la apă, dar nu la fel de bine ca celelalte două modele. Și astfel am ajuns la o concluzie personală susținută de strategia Apple din ultimii ani: e un model nou, cu preț mare, care are menirea doar de-a atrage spre upgrade alți utilizatori de iPhone și, implicit, să ridice prețul mediu de achiziție. Da, decizie de business și atât. Nu e ieftin. Dacă nu era clar, nu-i ieftin. Nu te lăsa înșelat de texte precum „cel mai ieftin iPhone din 2018”. Da, are un preț mai mic decât al iPhone Xs, dar iPhone Xr tot te costă mult. Sigur, nu zic că nu livrează de bani (deși poate nu de toți), dar nu-l considera „ieftin și bun” – e mai degrabă: „te-costă-ceva și bun”.
 10. Microsoft a anunțat pe 29 noiembrie ce schimbări pregătește pentru următoarea actualizare a sistemului de operare Windows 10. Așadar, americanii aduc îmbunătățiri pentru setarea ceasului, căutare, mail, calendar și, mai ales, modifică modul în care sunt realizate actualizările de sistem. Designul „fluent”, după cum îi zice Microsoft, ajunge și în zona butonului de pornire și în zona meniului de start. În viitor vei putea putea sincroniza manual ceasul cu ora serverului. De asemenea, îți arată ultima dată când a fost făcută cu succes sincronizarea și adresa serverului. Altă funcție care va veni pe Windows și va fi destul de utilă este că vei putea vedea ce aplicații îți folosesc microfonul. Așadar, acum vei vedea dacă vreo aplicație încearcă să tragă cu urechea atunci când nu ar trebui. Schimbarea Windows Update este minoră, dar, în viitor, când dispozitivul tău va avea un update pentru care este nevoie de un restart atunci vei vedea o pictogramă portocalie cu Windows Update în zona de notificări ca să știi ce ar trebui să faci. Modulul de căutare este mai mare și ți se afișează cele mai recente căutări. De asemenea, ultima actualizare a aplicațiilor Mail și Calendar face mai ușor procesul prin care să vezi ce sarcini ai de îndeplinit în Microsoft To-Do. În plus, odată cu aceste schimbări, se rezolvă și multe bug-uri existente. Windows 10 este dezvoltat ca serviciu și sistemul de operare este îmbunătățit regulat. Compania a lansat șase mari actualizări până acum, ultima fiind cea din octombrie 2018, care a fost retrasă la scurt timp după din cauză că utilizatorii pierdeau fișiere. Apoi a fost relansată în noiembrie. Din păcate, Microsoft și-a făcut un obicei din a crea actualizări ale sistemului de operare care să le dea bătăi de cap utilizatorilor, nu să le ușureze viața. De exemplu, actualizarea din aprilie (Microsoft lansează două mari actualizări pe an ale sistemului de operare) pentru Windows 10 a fost amânată în ultimul moment după ce mai mulți utilizatori s-au confruntat cu celebrul ecran albastru.
 11. Tesla, Uber, General Motors și mulți alții lucrează la o mașină autonomă și se fac progrese lente în acest domeniu. Amazon își lansează propria mașină autonomă, dar nu cum te-ai aștepta, și pentru care ai putea crea chiar tu algoritmul pentru condus autonom. Amazon Web Services, divizia de cloud a gigantului Amazon, a anunțat un produs neobișnuit: o mașină de jucărie autonomă pe care o poți programa chiar tu. Andy Jassy, CEO-ul Amazon Web Services, a anunțat AWS DeepRace, mașina de jucărie teleghidată, dar pe care programatorii o pot face să funcționeze singură. Mașina se vinde cu 400 de dolari și va fi disponibilă începând cu anul viitor. Mașina teleghidată are tracțiune integrală și poate învăța să meargă singură cu ajutorul inteligenței artificiale, printr-un process de trial and error. Mașina autonomă „primește” recompense când rămâne pe traseu, pentru că evită obstacule și când nu face accident, astfel mașina învață să devină autonomă cu timpul. AWS DeepRacer are un procesor Intel Atom, regăsit și pe unele tablete și laptopuri, un senzor foto de 4 megapixeli cu o rezoluție 1080p pentru a detecta obstacolele și Wi-Fi. Dacă ți-a stârnit interesul atunci află că poți chiar tu programa mașina cu proprii algoritmi de învățare, folosind Amazon SageMaker, serviciul pentru inteligență artficială al Amazon. Poți testa algoritmul într-o simulare 3D apoi dacă este pun îl poți implementa în mașină și să ai astfel propria mașină autonomă. Pentru ca lucrurile să devină și mai interesante, AWS lansează și o competiție de mașini autonome și va ține curse de-a lungul anului viitor. Astfel, dezvoltatorii vor putea vedea cine are algoritmul care face ca mașina autonomă să meargă cel mai repede. Aceleași metode prin care înveți DeepRacer să conducă pot fi folosite și pentru mașinile adevărate care transportă oameni sau marfă. Așadar, până când ne vom urca în mașini fără șofer să ne distrăm puțin cu cele de jucărie.
 12. 5G va ajunge la peste 40% din populația globului și va ajunge la 1,5 miliarde de oameni până la finalul anului 2024, potrivit celui mai recent raport al Ericsson. Rețelele 5G promit o viteză de internet mult mai mare, dar și o latență mult mai mică față de 4G, tehnologia pe care o folosim în prezent. Cercetătorii de la Ericsson prognozează că fiecare utilizator de internet 5G va consuma peste 21 GB pe lună până în 2024, adică de aproape patru ori mai mult decât în prezent. Consumul de internet va crește foarte mult pe streaming video, adică de la 3,4 GB cât se consumă lunar în prezent până la 16,3 GB. „Ceea ce am văzut în măsurarea traficului din prezent este o tendință de creștere accelerată. Din 2013 am văzut creșteri anuale ale traficului de 60-70%, dar anul acesta vedem o creștere de 80% față de 2017. Nu ne așteptam la asta”, a spus Patrik Cerwall, șeful Ericsson marketing și autorul raportului. Astfel, prin rețelele 5G se va efectua 25% din traficul total de date mobile, iar în America de Nord și în Nord-Estul Asiei vom vedea primele rețele implementate apoi în vestul Europei. De asemenea, numărul dispozitivelor conectate la internet va ajunge la 4,1 miliardde în 2024, adică de aproape șase ori mai multe dispozitive decât sunt în prezent. În al treilea trimestru al anului s-au vândut în jur de 360 de milioane de smartphone-uri, ceea ce înseamnă aproape 86% din întreaga piață a telefoanelor mobile. Penetrarea smartphone-urilor va continua să crească, iar până în 2024 numărul acestora ar ajunge la 7,2 miliarde. În 2024 vor fi 8,9 miliarde de abonamente mobile, iar dintre acestea 8,4 de miliarde vor fi abonamente mobile de bandă largă. Operatorii telecom din SUA spun că se așteaptă să implementeze rețele 5G începând cu jumătatea anului 2019 și începutul anului 2020 vom vedea și primele servicii 5G pe scară largă. Apoi extinderea rețelelor va continua pentru mai mulți ani pentru a crește capacitatea, dar și pentru a mări zona de acoperire.
 13. Nu prea le am in Photoshop, dar sper sa iti placa: [Conținut ascuns].
×
×
 • Creează nouă...