Sari la conținut
 • Bun venit pe Resursele.ro!

  Bun venit pe Resursele.ro! Pentru a avea un acces total la forum și pentru a beneficia de:

  • Navigarea pe un forum bine pus la punct și fără nici un fel de întrerupere
  • Privilegiul de a-ți face noi prieteni si de a învăța lucruri noi
  • Șanșa de a face parte din staff și dintr-o comunitate sigură
  • Posibilitatea de a învăța tot ceea ce nu cunoști
  • Șanșa și sprijinul de a-ți dezvolta planurile în lumea internetului și mai mult.

  Te invităm să te Înregistrezi acum pe forumul nostru, să ne cunoaștem și să ne începem împreună aventura și colaborarea pe internet!

Andrei.

Cum să te pregătești eficient pentru un botez de fetiță?

Postări Recomandate

baptism-1885303_1920.jpg

Atunci când ești părinte de fetiță și te pregătești de botez, începe o căutare frenetică a produselor care sunt folosite într-o zi cu așa mare însemnătate. Ziua botezului este ziua în care micuța ta devine creștină, dar este și ziua în care și tu, dar și nașii, veți trece prin emoțiile unui eveniment în care totul trebuie să fie perfect. Pentru a te ridica la înălțimea așteptărilor, iată ce ar trebui să pregătești pentru botez.

Lumânarea de botez. Acesta este simbolul principal al botezului, deoarece el reprezintă lumina călăuzitoare pentru micuța creștina. De aceea, va trebui să ai în vedere achiziționarea unei lumânări botez fete, care să fie în ton cu tematica botezului, cu ținuta micuței și care să fie, firește, și pe placul tău. Din fericire vei observa că există o multitudine de modele de lumânări pentru botez, atât pentru fetițe, cât și pentru băieței, astfel încât tu să poți alege după bunul plac. Vei vedea că aceste lumânări pot varia ca lungime, dar și ca model, iar decorațiunile acestora nu vor înceta să te uimească. Dacă până acum eram obișnuiți cu modelele tradiționale de lumânări pentru botez, albe, simple, iată că astăzi aceste lumânări sunt îmbrăcate frumos, în fustițe sau rochițe din tulle și au diferite accesorii care le fac mai mult decât deosebite. Mai nou, lumânările pot fi imprimate cu anumite imagini, cu personaje de basm și chiar cu pozele micuților, în cazul în care se dorește un astfel de tip de personalizare. Îngerașii, fundițele sau prințesele, acestea sunt doar câteva exemple pe care le poți găsi atunci când cauți o lumânare de botez pentru micuța ta. Varietatea de modele este însă mult mai mare, deoarece modelele pentru copii sunt de fapt o proiecție a imaginației, lucru care face ca oferta să fie practic nelimitată.

Trusoul bebelușului. Acest trusou reprezintă de fapt un lot de hăinute, ambalate împreună într-un mod cât mai estetic și mai special, care se oferă în dar la botez micuțului creștin. În cazul fetițelor putem găsi body-uri, rochițe, turbane și bentițe, toate în culori de vis, demne de adevărate prințese. Acest trusou este diferit de cel folosit pentru scoaterea bebelușului din maternitate și în general este cumpărat și oferit de către nași. Practic acest trusou trebuie să conțină toate hainuțele necesare unui bebeluș, dar care să constituie un singur set. Din fericire aceste trusouri pot fi găsite în magazinele specializate, alături de alte produse care sunt la fel de necesare în ziua botezului. Trusoul poate respecta tematica botezului, însă acest lucru nu este obligatoriu, ținând mai mult de preferințele părinților și ale nașilor.

Prosoape. Prosopul pentru preot, dar și prosopelul pentru botezul copilului nu trebuie să lipsească în acea zi. Alături de pânza de mir, în care va fi așezat bebelușul, dar și împreună cu sticluța de mir, aceste prosoape sunt folosite exclusiv în timpul ritualului bisericesc. Credința populară spune că pânza de mir trebuie să fie netivită, respectând astfel ideea nașterii divine în condiții modeste. În unele zone, alături de aceste prosoape se mai oferă și o iconiță, care are, firește ca scop, protejarea micuțului și încredințarea sa sub semnul divinității.

Botezul este un moment important și tocmai de aceea organizarea sa are la baza o multitudine de aspecte. Dincolo de petrecerea efectivă, botezul în biserică vizează achiziționarea tuturor elementelor despre care am discutat, făcând parte din ritualul scufundării micuțului în apa sfințită. Deși pot părea destul de multe aspecte de luat în seamă, lucrurile sunt de fapt simple. Mediul online ne oferă posibilitatea de a găsi în același loc toate aceste produse, astfel încât timpul să fie eficientizat, putându-l folosi pentru alte lucruri care ne solicită atenția.

loading...

Editat de Bobillho

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×
×
 • Creează nouă...