Sari la conținut
 • Bun venit pe Resursele.ro!

  Bun venit pe Resursele.ro! Pentru a avea un acces total la forum și pentru a beneficia de:

  • Navigarea pe un forum bine pus la punct și fără nici un fel de întrerupere
  • Privilegiul de a-ți face noi prieteni si de a învăța lucruri noi
  • Șanșa de a face parte din staff și dintr-o comunitate sigură
  • Posibilitatea de a învăța tot ceea ce nu cunoști
  • Șanșa și sprijinul de a-ți dezvolta planurile în lumea internetului și mai mult.

  Te invităm să te Înregistrezi acum pe forumul nostru, să ne cunoaștem și să ne începem împreună aventura și colaborarea pe internet!

Bobillho

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018. Se schimbă data examenelor? Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei!

Postări Recomandate

evaluarea_nationala_olimpici_2017_romana

Federaţia Asociaţilor de Părinţi solicită ministerului Educaţiei, Valentin Popă, să intervină pentru schimbarea datei referendumului pentru familie, care este propus pentru 10 iunie, deoarece a doua zi, pe 11 iunie, are loc prima probă a Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a.


Federaţia Asociaţilor de Părinţi cere ministrului Educaţiei să intervină pentru schimbarea datei referendumului. A doua zi începe Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a.

"Având în vedere că Evaluarea Naţională va avea loc, conform ordinului de ministru, în data 11 iunie, vă rugăm să acţionaţi în consecinţă şi să transmiteţi la nivelul autorităţilor competente că este nevoie de schimbarea datei pentru referendumul menţionat", reiese dintr-o notă transmisă ministrului Educaţiei de către Federaţia Naţională a Asociaţilor de Părinţi.

Această solicitare vine în contextul în care pentru pregătirea unui referendum este nevoie de blocarea mai multor săli de clasă pentru amenajarea urnelor de vot, ceea ce ar însemna un dezavantaj pentru elevii care urmează să susţină Evaluarea Naţională, scrie Romania TV. 

Mai mult, părinţii cer să se elimine orice zvon conform căruia Guvernul ar dori să facă punte între zilele libere de Rusalli şi ziua de 1 iunie, ceea ce ar însemna nouă zile libere pentru elevi.

"Anul acesta au fost suspendate cursurile din cauza vremii nefavorabile. Recuperarea făcută este, din păcate, numai la nivelul prezenţei elevilor, fără să ajute la consolidarea cunoştinţelor, cum s-ar fi întâmplat dacă orele se desfăşurau conform calendarului stabilit. În acest sens, vă adresăm rugăminte să nu daţi curs unui asemenea zvon, practic unei minivacanţe de 9 zile care ar dăuna pregătirii elevilor pentru Evaluarea Naţională", se mai arată în nota FNAP.

Florin Iordache, deputat PSD şi fost ministru al Justiţei, a declarat, joi, la un eveniment legat de Referendumul pentru Familie, că în jurul datei de 10 iunie ar putea fi organizat un vot în acest sens.

"Cred că undeva pe un 10 iunie se va putea organiza referendumul pentru organizarea Constituţiei. Cred că toate partidele politice responsabile şi toţi vor susţine acest demers de modificare a Constituţiei. Este normal, suntem parte a Uniunii Europene, dar avem propriile tradiţii, suntem pentru modificarea Constituţiei, nu putem nega tradiţia şi eforturile celor 3 milioane de români", a declarat Florin Iordache, prezent la un eveniment organiza de Coaliţia pentru Familie, legat de Referendumul pentru Familie.

Ulterior, acesta a menţionat cum a făcut calculul.

"Noi am spus că vom susţine o iniţiativă de modificare a Constituţiei, azi în final Curtea Constituţională a respins şi aşteptăm ca preşedintele să promulge legea referendumului şi în aceste condiţii Senatul să adopte forma adoptată de Cameră şi în ultima duminică din cele 30 de zile se va organiza referendum", a mai declarat Florin Iordache.

CCR a respins joi sesizarea făcută de mai mulţi senatori PNL şi USR privind proiectul de modificare a Legii referendumului, iar legea se va duce la promulgare de către preşedintele Klaus Iohannis. Este a doua oară când Curtea dezbate această lege, atunci judecătorii admiţând sesizarea Opoziţiei.

Editat de Bobillho

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


×
×
 • Creează nouă...