Sari la conținut
 • Bun venit pe Resursele.ro!

  Bun venit pe Resursele.ro! Pentru a avea un acces total la forum și pentru a beneficia de:

  • Navigarea pe un forum bine pus la punct și fără nici un fel de întrerupere
  • Privilegiul de a-ți face noi prieteni si de a învăța lucruri noi
  • Șanșa de a face parte din staff și dintr-o comunitate sigură
  • Posibilitatea de a învăța tot ceea ce nu cunoști
  • Șanșa și sprijinul de a-ți dezvolta planurile în lumea internetului și mai mult.

  Te invităm să te Înregistrezi acum pe forumul nostru, să ne cunoaștem și să ne începem împreună aventura și colaborarea pe internet!

TheDrop.

5G până în 2024: Internetul viitorului

Postări Recomandate

5G va ajunge la peste 40% din populația globului și va ajunge la 1,5 miliarde de oameni până la finalul anului 2024, potrivit celui mai recent raport al Ericsson.

5G-tech-1.jpg.85bafb8004c0b7771d070d4a86492b5d.jpg

Rețelele 5G promit o viteză de internet mult mai mare, dar și o latență mult mai mică față de 4G, tehnologia pe care o folosim în prezent. Cercetătorii de la Ericsson prognozează că fiecare utilizator de internet 5G va consuma peste 21 GB pe lună până în 2024, adică de aproape patru ori mai mult decât în prezent. Consumul de internet va crește foarte mult pe streaming video, adică de la 3,4 GB cât se consumă lunar în prezent până la 16,3 GB.

„Ceea ce am văzut în măsurarea traficului din prezent este o tendință de creștere accelerată. Din 2013 am văzut creșteri anuale ale traficului de 60-70%, dar anul acesta vedem o creștere de 80% față de 2017. Nu ne așteptam la asta”, a spus Patrik Cerwall, șeful Ericsson marketing și autorul raportului.

Astfel, prin rețelele 5G se va efectua 25% din traficul total de date mobile, iar în America de Nord și în Nord-Estul Asiei vom vedea primele rețele implementate apoi în vestul Europei.

De asemenea, numărul dispozitivelor conectate la internet va ajunge la 4,1 miliardde în 2024, adică de aproape șase ori mai multe dispozitive decât sunt în prezent.

În al treilea trimestru al anului s-au vândut în jur de 360 de milioane de smartphone-uri, ceea ce înseamnă aproape 86% din întreaga piață a telefoanelor mobile.

Penetrarea smartphone-urilor va continua să crească, iar până în 2024 numărul acestora ar ajunge la 7,2 miliarde. În 2024 vor fi 8,9 miliarde de abonamente mobile, iar dintre acestea 8,4 de miliarde vor fi abonamente mobile de bandă largă.

Operatorii telecom din SUA spun că se așteaptă să implementeze rețele 5G începând cu jumătatea anului 2019 și începutul anului 2020 vom vedea și primele servicii 5G pe scară largă. Apoi extinderea rețelelor va continua pentru mai mulți ani pentru a crește capacitatea, dar și pentru a mări zona de acoperire.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


×
×
 • Creează nouă...