Sari la conținut
  • Bun venit pe Resursele.ro!

    Bun venit pe Resursele.ro! Pentru a avea un acces total la forum și pentru a beneficia de:

    • Navigarea pe un forum bine pus la punct și fără nici un fel de întrerupere
    • Privilegiul de a-ți face noi prieteni si de a învăța lucruri noi
    • Șanșa de a face parte din staff și dintr-o comunitate sigură
    • Posibilitatea de a învăța tot ceea ce nu cunoști
    • Șanșa și sprijinul de a-ți dezvolta planurile în lumea internetului și mai mult.

    Te invităm să te Înregistrezi acum pe forumul nostru, să ne cunoaștem și să ne începem împreună aventura și colaborarea pe internet!

Ione

Spirale cu mere si stafide

Postări Recomandate

Spirale cu mere si stafide - imagine 1 mare

 

Dificultate: Medie
Timp: 3 ore și 30 de minute

Ingrediente:
 

450 g faina
1 ou
220 g iaurt
100 g zahar
1 zahar vanilat
1 praf de sare
25 g drojdie proaspata
ulei pentru uns aluatul

Umplutură:

3 mere de marime medie
2 linguri stafide
3 linguri zahar
1 lingura amidon
1 lingura rasa de scortisoara
1 galbenus si 2 linguri lapte (pentru finisat)

Glazură:

150 g zahar pudra
zeama de lamaie

Mod de preparare:


Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care sunt foarte mandra) .
Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si apoi o dizolvam in putin lapte caldut.
Lasam 5-10 minute pana se actizeaza.
In mijlocul fainii facem o gropita in care adaugam restul de zahar, vanilia, drojdia activata si oul. Amestecam putin apoi adaugam iaurtul, sarea si restul de lapte caldut.
Framantam bine pana obtinem un aluat elastic, care se desprinde de peretii vasului si nu se mai lipeste de mana.
Ungem aluatul cu ulei si il acoperim cu un servet de bucatarie. Il lasam la loc caldut si ferit de curenti de aer, pana isi dubleaza volumul (~1 ora).
Pana creste aluatul ne ocupam de umplutura: curatam merele si le taiem cubulete. Le calim impreuna cu stafidele si zaharul. Cand incep sa lase zeama adaugam amidonul desfacut in 2-3 linguri de apa rece.
Lasam sa dea 2-3 clocote apoi dam deoparte si adaugam scortisoara. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Dupa ce a dospit aluatul, il rasturnam pe planul de lucru uns cu ulei.
Intindem aluatul intr-o foaie rotunda, groasa de ~1 cm. Ungem aluatul cu ulei iar apoi il taiem in 8 parti (ca pe o pizza) fara insa a taia pana la mijloc. Se pliaza spre mijloc cate doua raze opuse, pana cand obtinem o bila pe care o lasam ~10 minute sa se odihneasca.
Intindem apoi aluatul in foaie dreptunghiulara cu o grosime de ~0,5cm.
Repartizam umplutura pe toata suprafata foii apoi pliem pe lungime, in trei. Taiem aluatul obtinut, cu un cutit bine ascutit, in fasii cu o grosime de 2 cm.
Fasiile le rasucim si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem spiralele cu galbenus de ou desfacut in 2 linguri de lapte.
Dam tava la cuptor la foc maricel pentru 10 minute, iar apoi reducem focul si mai coacem pana se rumenesc frumos deasupra.
Intre timp pregatim glazura. Amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie pana
obtinem consistenta unui sos.
Scoatem spiralele din cuptor si le glazuram cat sunt inca calde.

 

Spirale cu mere si stafide - imagine 1 mareSpirale cu mere si stafide - imagine 1 mareSpirale cu mere si stafide - imagine 1 mareSpirale cu mere si stafide - imagine 1 mareSpirale cu mere si stafide - imagine 1 mare

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


×
×
  • Creează nouă...